За злочини проти активістів Майдану вручено повідомлення про підозру й обрано запобіжний захід 47 особам. Про це під час круглого столу в Києві з приводу розслідування злочинів проти учасників акцій протесту з листопада 2013 року по лютий 2014 року повідомив заступник генерального прокурора Олег Заліско.

«Станом на сьогодні, 19-те, нам реально вдалося повідомити про підозру й обрати запобіжний захід 47 особам», - сказав Заліско.

За його словами, встановлено, що під час акцій протесту на Майдані було вбито 67 осіб, 184 отримали поранення, понад 750 осіб отримали тілесні ушкодження, не пов'язані з застосуванням вогнепальної зброї.

Також за злочини і правопорушення щодо активістів Майдану відкрито 1 тис. 167 проваджень, повідомляє «УНІАН».

Говорячи про терміни розслідування всіх цих справ, Заліско пояснив, що органи прокуратури, міліції та СБУ «почали розслідування, не знаючи осіб, які віддавали злочинні накази. Ми збирали все по крихтах, знаходили речові докази - і на руках людей, і у підозрюваних», - сказав прокурор.

Крім того, він зазначив, що на терміни розслідування також впливає і той факт, що міліція в часи попередньої влади неналежним чином оглядала місця подій.

Також на терміни розслідування впливає те, що у 90% випадків були знищені документи, які б могли пролити світло на те, хто, коли, кому і які віддавав накази і ставив завдання, сказав Заліско.

У той же час він повідомив, що завдяки вжитим заходам, збору інформації і проведеним численним експертизам, з яких певна кількість раніше ніколи не проводилася, вдалося встановити і затримати певне коло осіб, причетних до тяжких злочинів.

Як раніше повідомляв ForUm, у період з березня 2014 року Служба безпеки України спільно з Міністерством внутрішніх справ затримала 16 колишніх офіцерів спецпідрозділу «Беркут».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

77