Внаслідок сутичок біля станції метро «Осокорки» 18 листопада постраждало троє людей, у тому числі співробітник міліції, повідомили Forum'у у відділі зв'язків з громадськістю Управління МВС України в Києві.

Правоохоронця з тілесними ушкодженнями доставлено до лікарняного закладу з попереднім діагнозом - закрита черепно-мозкова травма, струс головного мозку, хімічне отруєння.

У міліції нагадали, що вчора близько 19:00 біля метро «Осокорки» у Дарницькому районі Києва зібралися близько 150 осіб, незадоволених будівництвом. Кілька десятків молодих людей з числа мітингувальників вдалися до протиправних дій. Агресивно налаштовані люди віком 15-18 років у балаклавах та з палицями почали трощити будівельний паркан.

Близько 10 чоловіків, оточивши міліціонера, почали висловлюватися на його адресу нецензурною лайкою, завдавати ударів у ділянку голови і тулуба, застосували газ.

Медики, які прибули за викликом, допомогли пройти потерпілому в карету швидкої для надання йому медичної допомоги. В цей час мітингувальники заблокували рух автомобіля, зажадали, щоб міліціонер вийшов. При цьому молоді люди погрожували лікарям і водієві, почали розгойдувати спецавтомобіль, намагалися розбити вікна в машині і погрожували її підпалити. Крім цього, мітингувальники пошкодили службовий автомобіль Дарницького РУ ГУМВС України в місті Києві.

Крім цього, близько 21:00 в Дарницьке райуправління надійшло два повідомлення від лікарів про надання медичної допомоги 35-річному та 39-річному чоловікам. За словами постраждалих, неподалік від метро «Осокорки» їх побили агресивні невідомі люди.

Близько 22:00 правоохоронцям вдалося відновити громадський порядок і розблокувати рух двох автомобілів швидкої медичної допомоги з постраждалими.

Матеріали за всіма цими фактами зареєстровані в Єдиному обліку районного управління міліції, після вивчення буде прийняте відповідне процесуальне рішення.

Нагадаємо, у зв'язку з інцидентом, що стався 17 листопада на будівельному майданчику біля станції метро «Осокорки» у Києві, на час проведення службового розслідування відсторонено від займаної посади начальника Дарницького РУВС Сергія Лискова.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

37