Заклик Ради ЄС у закордонних справах інтенсифікувати переговорний процес щодо мирного врегулювання конфлікту на Сході України свідчить про те, що Європа переконана в необхідності виконання Мінських домовленостей і пошуку дипломатичних варіантів виходу з кризи. Таку думку у своєму блозі висловив лідер «Українського вибору» Віктор Медведчук.

Так, 17 листопада Рада ЄС у закордонних справах звернулася до учасників переговорного процесу з закликом інтенсифікувати діалог у рамках тристоронньої контактної групи з вирішення кризи на Донбасі.

«Таке рішення Євросоюзу завдає нищівного удару по представниках «партії війни» в Києві і їх ляльководах у Вашингтоні. Європа не тільки переконана в необхідності виконання Мінських домовленостей і пошуку дипломатичних шляхів врегулювання конфлікту, але й не підтримала ідею, широко лобійовану в Україні та Вашингтоні, про проведення переговорів в «женевському форматі» (тобто за участю США). Це означає, що радикальним силам, що виступають за силове вирішення конфлікту, доведеться відмовитися від мілітаристської риторики і відновити переговорний процес, як того вимагає ЄС», - вважає Медведчук.

Лідер «Українського вибору» також висловив сподівання, що Президент України прислухається до думки українських громадян та європейської громадськості.

«Переговори мають бути продовжені, оскільки головне - врегулювати ситуацію на сході України, а отже, альтернативи їм немає», - підкреслив громадський діяч.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

23