Важливі держпідприємства продавати за безцінь не можна. Таку думку висловила у коментарі ForUm'у член колегії державного агентства з енергозбереження та енергоефективності Марія Яковлєва.

«В Україні сьогодні є багато, як для однієї країни, надзвичайно складних проблем. Війна, фінансова криза, різкий «шторм» на валютному ринку, скорочення власного виробництва. Як наслідок - дефіцит робочих місць. Все це призводить до знецінення як державних активів, так і приватних», - підкреслила вона.

Також, експерт зазначила, що не варто продавати важливі державні активи за безцінь, на шкоду державі.

«Де державний підхід у тому, щоб за безцінь продати той чи той актив? Я його не бачу. І дуже хотілося б, щоб відкрито публікувалися прізвища чиновників, які ініціюють такі продажі або підтримують їх. Країна повинна знати своїх «героїв» в обличчя і на прізвища», - підсумувала Яковлєва.

Нагадаємо, опубліковано розпорядження Кабміну №1089-р від 07.11.2014 р., згідно з яким на продаж виставлені держпакети акцій трьох енергокомпаній: 78,289% акцій «Центренерго», Одеської ТЕЦ і Херсонської ТЕЦ. Початок приватизаційних конкурсів за всіма трьома госпакетами заплановано на 20 листопада 2014 року.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом