«Женевський» формат врегулювання української кризи без участі представників самопроголошених Донецької та Луганської народних республік є пройденим етапом. Про це заявив глава Міністерства закордонних справ Росії Сергій Лавров.

«Спроби зараз поставити під сумнів актуальність Мінських документів - протоколу і меморандуму здійснюються тими, хто хотів би переграти цю ситуацію і повернути весь цей процес у певний формат, де ДНР та ЛНР представлені не будуть. Цей задум я вбачаю в тих наполегливих заявах, які робить, зокрема, Арсеній Яценюк та його команда про те, що треба повернути всі ці переговори у «женевський» формат. «Женевський» формат - пройдений етап», - сказав Лавров у рамках «урядової години» в Держдумі, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

За його словами, «женевський» формат був корисний, «коли не було прямого діалогу між Києвом і південним сходом». «Зараз цей діалог встановлений. Буде злочинно його руйнувати», - заявив Лавров.

Зазначимо, Президент України Петро Порошенко у ході телефонної розмови з державним секретарем США Джоном Керрі заявив про прихильність мирному вирішенню конфлікту на Донбасі згідно з Мінськими домовленостями.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Польщі Гжегож Схетина вважає, що переговори з врегулювання конфлікту в Україні не повинні проходити без участі польських представників, а також Німеччини і Франції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом