Тимчасових законодавчих зобов'язань щодо запуску Суспільного телебачення в Україні немає. Про це Forum'у сказав народний депутат Микола Томенко, коментуючи можливість того, що Суспільне мовлення в Україні почне працювати з 1 січня 2015 року.

«У законі («Про Суспільне телебачення і радіомовлення України». - Ред.) немає жодних часових зобов'язань щодо початку роботи Суспільного телебачення», - заявив він.

Крім того, Томенко впевнений, що Кабінет Міністрів України зобов'язаний був розробити дієві механізми запуску Суспільного мовлення в Україні. «Водночас, уряд зобов'язаний був подати до 15 листопада зміни до цього або до інших законів, що стосуються реальних механізмів початку функціонування Суспільного телебачення», - додав політик.

Він вважає, що парламент займеться питанням Суспільного мовлення невідкладно. «Сподіваюся, у грудні повернемося до цієї теми в парламенті», - підсумував Томенко.

Нагадаємо, законопроект №1076 «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України» був ухвалений Верховною Радою в квітні, а підписаний у травні 2014 року. Документом були встановлені правові підстави діяльності суспільного телебачення та радіо.

22 травня 2014 року заступник секретаря РНБО Вікторія Сюмар повідомила, що Суспільне мовлення в Україні почне працювати з 1 січня 2015 року.

Як повідомляв ForUm, Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про створення публічного акціонерного товариства «Національна суспільна телерадіокомпанія України».
 

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом