У Києві святкування Нового року і Різдва почнуться з 16 грудня новорічною різдвяною виставкою-ярмарком на Софійській площі, повідомили в Київській міській адміністрації.

19 грудня відбудеться відкриття резиденції та Фестивалю Святого Миколая на території Національного заповідника Софія Київська. В цей же день, ближче до вечора, на Софійській площі святковими вогнями засяє Головна новорічна ялинка країни. Також Свято Миколая будуть відзначати в парках культури і відпочинку Перемога, Партизанська слава і Центральному парку.

З 19 грудня 2014 року до 19 січня 2015 року на Троїцькій площі буде працювати новорічно-різдвяне селище в єдиному українському стилі з розважальними програмами, традиційними різдвяними стравами і напоями, сувенірною продукцією тощо.

20 грудня від адмінбудівлі КМДА до Софійської площі пройде парад волонтерів - помічників Святого Миколая.

20-21 грудня на Софійській площі буде проходити культурно-мистецький проект «Фольклорна програма "Радіймо всі разом нині"».

21 грудня стартує новорічний благодійний пробіг маршрутом: Софійська площа - вул. Володимирська - вул. Льва Толстого - площа Льва Толстого і у зворотному напрямку. 28 грудня всіх охочих чекає культурно-мистецький проект «Софійські миколайчики».

Зустріч Нового року з святковою концертною програмою розпочнеться 31 грудня (орієнтовно о 20:00) на Софійській площі. Концерт триватиме до 2 години ночі 1 січня 2015 року.

Відсвяткувати Різдво організатори запрошують відразу на дві локації: на Андріївський узвіз і Софійську площу, на якій відбудеться Зимова Країна мрій.

В цей раз будуть щедрувати на Софійській площі - 13 січня 2015 гостей чекає святкова програма Щедрий вечір.

Завершаться новорічні та різдвяні свята традиційно Хрещенням, яке відзначатимуть у парку культури і відпочинку «Гідропарк» біля каплиці на честь Хрещення Господнього і на Оболонській набережній біля Свято-Покровського собору.

Крім основних заходів, святкувати Новий рік і Різдво будуть у всіх районах міста, в установах культури, загальноосвітніх навчальних закладах, школах-інтернатах, дитячих будинках столиці.

Зокрема, з 19 до 25 грудня 2014 року Музей історії Києва запрошує на новорічний мультимедійний проект Лялькові розваги. А 9-10 січня 2015 на просп. П. Тичини триватимуть Всеукраїнські змагання з легкої атлетики «Різдвяні старти - 2015».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом