Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр вважає, що переговори з російським президентом Володимиром Путіним по Україні на саміті G-20 в Австралії, можливо, були недаремні. Про це дипломат заявив в кулуарах зустрічі глав МЗС країн - членів Євросоюзу в Брюсселі в понеділок, 17 листопада.

За словами Штайнмаєра, ЄС повинен працювати над стабілізацією політичної та економічної ситуації в Україні. Він підкреслив, що зараз необхідно виробити єдину європейську концепцію економічного зростання та внутрішніх реформ України, до якої, можливо, приєднаються інші країни. Штайнмаєр визнав, що це непросте завдання в умовах напруженості на сході країни, повідомляє Deutsche Welle.

Глава німецького МЗС зазначив, що ситуація на сході України загострилася за останні півтора тижні. На його думку, на даний момент важливо не дати ситуації вийти з-під контролю і не допустити ескалації конфлікту. Завдання нинішніх переговорів у Брюсселі полягає в тому, щоб знайти передумови для спільного з Україною і Росією розв'язання кризи. У зв'язку з цим, за словами Штайнмаєра, в центрі уваги сьогоднішніх переговорів буде обговорення не нових санкцій проти РФ, а ситуації в цілому.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що нарощування військового потенціалу на сході України не має сенсу, а перехід до воєнної конфронтації зашкодить усім.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

26