Приватизація станом на сьогоднішній день невчасна. Таку думку Forum'у висловив директор енергетичних програм Центру світової економіки і міжнародних відносин НАН України Валентин Землянський, коментуючи рішення уряду виставити на продаж держпакети акцій трьох енергокомпаній.

«Це рішення абсолютно несвоєчасне», - категорично заявив він.

Землянський підкреслив, що сьогодні ціни на українську держвласність дуже низькі. «Ми знаходимося в нижній точці, у нас падіння економіки. І продавати такі об'єкти за залишковою вартістю не потрібно», - пояснив він.

«В нинішній ситуації неможливо залучити серйозних інвесторів, включаючи західних, і почати розвивати ці підприємства. Приватизація необхідна, але тільки коли ситуація в країні стабілізується. Ці активи треба продавати як бізнес, а не металобрухт або банківський рахунок», - резюмував Землянський.

Нагадаємо, опубліковано розпорядження Кабміну №1089-р від 07.11.2014 р., згідно з яким на продаж виставлені держпакети акцій трьох енергокомпаній: 78,289% акцій «Центренерго», Одеської ТЕЦ і Херсонської ТЕЦ. Початок приватизаційних конкурсів за всіма трьома держпакетами заплановано на 20 листопада 2014 року.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

35