Президент Петро Порошенко і прем'єр-міністр Арсеній Яценюк повинні не забувати про помилки своїх попередників Віктора Ющенка і Юлії Тимошенко. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході брифінгу «Рік після Майдану - як змінилося політичне життя в країні» заявив політолог Володимир Фесенко.

«Петру Олексійовичу та Арсенію Петровичу я б порекомендував весь час бачити перед собою портрети Ющенка і Тимошенко і не повторювати помилок колишніх лідерів. Політична конкуренція повинна мати місце, але якщо вона перетвориться на відверту війну, то впадуть обидва табори. Зараз їм потрібно не лише надати програму, але і розпочати конкретні і чіткі дії. Уряд має працювати не на противагу Президенту, а разом з ним. Тільки якщо влада буде діяти консолідовано, у нас буде шанс побудувати нову країну» - зазначив Фесенко.

Водночас фахівець вважає, що у Порошенка і Яценюка просто немає іншого виходу, крім як домовлятися і співпрацювати.

«Зараз Президент і глава уряду сваряться, але у них немає іншого виходу, крім як досягти консенсусу. Адже якщо вони не домовляться, Україна не отримає грошей. Отримання наступного траншу від МВФ безпосередньо залежить від цього фактора», - заявив він.

Як раніше повідомляв ForUm, партія «Блок Петра Порошенка» оприлюднила робочий текст коаліційної угоди.

Валентин Цімох, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом