Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі заявляє, що українські і російські військові погодили проект відведення важкого озброєння від лінії розмежування на Донбасі.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ОБСЄ від 14 листопада.

Зазначається, що спостерігачі 13 листопада зустрілися одночасно з українським і російським керівниками Об'єднаного центру з контролю і координації, які повідомили, що спільно погодили проект поступового відводу військ. «Проект документа, який вони підписали по закінченні зустрічі, передбачає три фази: припинення вогню (на що відводиться два дні); висновок важкого озброєння (відводиться п'ять днів), а також роз'єднання сил від лінії зіткнення (контакту), що було обумовлено в Мінському меморандумі (відводиться 21 день)», - сказано в повідомленні.

Підкреслюється, що в той же день українська і російська сторони почали обговорювати цей план з представниками самопроголошеної Донецької народної республіки.
Місія ОБСЄ закликала українську і російську сторони з Об'єднаного центру з контролю і координації спільно повідомляти про свої дії, плани та досягнення широкої громадськості.

Як раніше повідомляв ForUm, 19 вересня учасники Контактної групи з урегулювання ситуації в Україні підписали в Мінську меморандум, що передбачає припинення застосування зброї обома сторонами конфлікту.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом