Створення банку розвитку і пулу умовних валютних резервів БРІКС здатне стабілізувати національні ринки капіталу при кризі у світовій економіці, заявив президент РФ Володимир Путін, виступаючи на зустрічі лідерів держав БРІКС, яка пройшла на полях саміту «двадцятки» в австралійському Брісбені.

«Успішно виконуються рішення зі створення в БРІКС власних фінансових інститутів, завершується формування заснованих на саміті у Форталезі Банку розвитку і пулу умовних валютних резервів», - сказав Путін. Він нагадав, що сумарний обсяг капіталу досить значний і становить $200 мільярдів.

«Таким чином, у нас з'являться спільні механізми, здатні стабілізувати національні ринки капіталу в разі кризових ситуацій в глобальній економіці», - підкреслив Путін.

Президент РФ у ході переговорів також запросив глав держав на наступний саміт групи в Уфу 8-9 липня, повідомляє «ТАСС».

«З квітня наступного року головування в БРІКС переходить до Росії. Наші зусилля будуть спрямовані на подальше розширення співробітництва в рамках нашого об'єднання. Російська сторона готує проекти стратегії економічного партнерства і «дорожної карти» інвестиційного співробітництва», - сказав Путін на зустрічі лідерів держав БРІКС.

«Хочу всіх вас запросити на наступний рік, 8-9 липня в російське місто Уфу для спільної роботи. Будемо разом готуватися до цього заходу», - зазначив він.

У зустрічі взяли участь Володимир Путін, президент Бразилії Ділма Роуссефф, голова КНР Сі Цзіньпін, прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді, президент ПАР Джейкоб Зума.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

57