Дії Росії, спрямовані на стабілізацію ситуації в україні та виконання Мінських домовленостей, заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков.

«Ніякої агресії немає, це внутрішньоукраїнський конфлікт», - Рябков заявив журналістам в кулуарах саміту G20 в Брісбені (Австралія) 15 листопада.

«Ніякої загрози наші дії не просто не несуть, а спрямовані на стабілізацію обстановки і повне виконання Мінських домовленостей», - додав він. За словами Рябкова, Росія підштовхує владу Києва до всеосяжного виконання Мінських домовленостей, «включаючи початок інклюзивного політичного процесу в цій країні». Він пояснив, що це передбачає нормальний діалог з представниками південного сходу України.

«Від початку до кінця все, що несе в подібних заявах смислове навантаження, не має ніякого стосунку до дійсності. Це просто власні уявлення американських колег, які вони ретранслюють на міжнародне співтовариство і повторюють це досить часто в одних і тих же вословлюваннях, що свідчить про те, що дана позиція носить строго затверджений характер і не підлягає якимось коригуванням», - переконаний заступник голови МЗС, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Це, за його словами, абсолютно неправильна позиція.

Як раніше повідомляв ForUm, Київ повинен домовлятися з Донецьком і Луганськом в контексті минулих там виборів, заявив раніше міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров в ході телефонної розмови з державним секретарем США Джоном Керрі.

У МЗС України заявили, що тристоронній формат Контактної групи з урегулювання ситуації на сході України є єдиним прийнятним форматом для розмови з представниками самопроголошених Донецької та Луганської народних республік.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

39