Міністр закордонних справ Сергій Лавров у телефонній розмові з держсекретарем США Джоном Керрі акцентував необхідність виконання Мінських домовленостей по Україні, при цьому сторони погодилися з необхідністю відновити роботу контактної групи, повідомляє прес-служба МЗС РФ.

«При розгляді ситуації на південному сході України Сергій Лавров знову акцентував на важливості виконання Мінських домовленостей, включаючи припинення вогню та налагодження діалогу Києва з Донецьком і Луганськом. Співрозмовники погодилися на тому, що слід якомога швидше відновити роботу контактної групи», - повідомляється в коментарі МЗС РФ за підсумками телефонної розмови двох глав зовнішньополітичних відомств.

Крім того, наголошується в повідомленні, сторони обговорили ситуацію на Близькому Сході і півночі Африки. Підкреслюється, що обговорення пройшло «в контексті завдань протидії спробам терористів встановити свою владу в регіоні».

«Відбувся також обмін думками про шляхи сприяння зусиллям з політичного врегулювання сирійської кризи», - зазначили у відомстві.

Як раніше повідомляв ForUm, в МЗС України заявили, що тристоронній формат контактної групи з урегулювання ситуації на сході України є єдиним прийнятним форматом для розмови з представниками самопроголошених Донецької та Луганської народних республік.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом