Працівники Чуднівського райвідділу Управління МВС України в Житомирській області затримали трьох чоловіків, які, не маючи на те дозволу, вбили на території району двох диких кабанів.

За інформацією відділу зв'язків з громадськістю облуправління МВС, розпочато кримінальне провадження, у мисливців вилучено зброю.

«Зараз на сільськогосподарських угіддях завершується збирання врожаю кукурудзи, - розповів начальник Чуднівського райвідділу Анатолій Корнієць. - На полях часто можна побачити виводки диких свиней, що і приваблює браконьєрів».

Рейдова група міліціонерів помітила замаскований в кукурудзі автомобіль.



У транспортному засобі було три мисливські рушниці, травматичний пістолет і нарізний карабін з глушником та оптичним прицілом.

Неподалік правоохоронці знайшли дві туші диких кабанів.



На території району відкрито полювання на пернату дичину і хутрових звірів, нагадали в міліції.

Встановлено, що чоловіки немісцеві, а родом з Вінницької області, Чернігова і Любарського району Житомирщини.

Порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 248 Кримінального кодексу України (Незаконне полювання). Чинне законодавство передбачає за подібне правопорушення покарання у вигляді штрафу від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк від 160 до 240 годин, або обмеження волі на строк до трьох років з конфіскацією знарядь і засобів полювання та всього добутого.

На місці події також вилучені боєприпаси до зброї та автомобіль, який належить одному із затриманих та у якому є сліди вчинення протиправних дій. Досудове розслідування триває.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом