Витрачати кошти Аграрного фонду на біометричні паспорти - нерозумно. Таку думку висловив Forum'у економіст Владислав Старинець, коментуючи можливе фінансування серійного виробництва біометричних паспортів для українців за рахунок коштів Аграрного фонду.

«На сьогоднішній день сільське господарство залишилося нашим останнім локомотивом, який тягне нашу економіку, причому тягне за інерцією. Наступний рік буде вже не таким сприятливим, як цей, тому що багато хто ще купував за курсом 8 (гривень за долар. - Ред.). Тому позбавляти його підтримки було б нерозумно. З точки зору економіки - гроші Аграрного фонду повинні належати останньому локомотиву нашої економіки», - зазначив він.

При цьому економіст наголосив, що питання біометричних паспортів є винятково політичним.

«Це рішення, які лежать не в економічній площині, а в політичній. Щоб у перспективі говорити про безвізовий режим з Європою, потрібні ці біометричні паспорти. Витрати будуть розподілятися таким чином, щоб гроші знаходилися на ці важливі для влади з політичної точки зору проекти», - уклав Старинець.

Нагадаємо, раніше заступник глави Міністерства закордонних справ Олена Зеркаль повідомила, що громадяни України почнуть отримувати біометричні паспорти з 1 січня 2015 року. Кошти на реалізацію цього процесу, ймовірно, будуть взяті в Аграрному фонді.

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом