Електоральний рейтинг президента Російської Федерації Володимира Путіна залишається на історичному максимумі - 72 відсотки. Про це свідчать дані опитування, опубліковані сьогодні, 14 листопада, Фондом «Громадська думка» (ФГМ). Дослідження було проведене 8-9 листопада в 64 суб'єктах РФ, його учасниками стали три тисячі осіб.

Відповідаючи на запитання, за кого б вони проголосували, якби вибори глави держави відбулися у наступну неділю, 72 відсотки респондентів назвали прізвище нинішнього російського президента. На другому місці з гігантським відривом і показником п'ять відсотків слід лідер ЛДПР Володимир Жириновський, на третьому, з чотирма відсотками, - голова ЦК КПРФ Геннадій Зюганов, повідомляє «Российская газета».

Дослідження ФГМ показують, що електоральний рейтинг Путіна знаходиться на максимальних відмітках всі останні місяці: в серпні-жовтні - 70 відсотків, за даними опитування на 2 листопада він був також зафіксований на рівні 72 відсотки.

Рівень довіри до Путіна також перебуває на стабільно високому рівні - 84 відсотки. Відповідаючи на питання про довіру главі держави, 46 відсотків респондентів заявили про те, що «скоріше довіряють», а 38 відсотків - що довіряють безумовно. Ці показники практично не змінюються впродовж останніх місяців. Так, у вересні Путіну довіряли 83 відсотки, а в жовтні - ті ж 84 відсотки.

Нагадаємо, американський журнал Forbes другий рік поспіль визнає президента Росії найвпливовішою людиною у світі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

28