У разі успішного завершення випробування експериментальних вакцин проти вірусу Ебола вони будуть доступні для широкого застосування наступного року.

Про це вчора, 13 листопада, заявив журналістам спеціальний посланник генерального секретаря ООН з боротьби із вірусом Ебола, Девід Набарро за підсумками брифінгу для країн-членів Генеральної асамблеї всесвітньої організації.

«Триває перша фаза випробувань. У нас є дві багатообіцяючі потенційні вакцини. Якщо все буде добре і наступні тести будуть успішними, мене запевняють, що дози вакцин будуть доступні наступного року», - сказав Набарро.

Постійний представник Ліберії при ООН Ванді Чіді Мінах заявив журналістам, що чекає на «хороші новини» про результати тестів уже до кінця року, повідомляє ТАСС.

«Нам надійшла інформація, що різні компанії в Сполученому Королівстві, Японії та Китаї досягли помітного прогресу в пошуках ліків та ефективному діагностуванні ХВВЕ. Ми закликаємо всіх, у кого є необхідні ресурси і науково-дослідна база, чи то приватні компанії або державні установи, досягти цієї мети», - сказав дипломат.

Як повідомляв ForUm, станом на 12 листопада кількість жертв епідемії хвороби, викликаної вірусом Ебола в Гвінеї, Ліберії і Сьєрра-Леоне досягла 5160 осіб, інфікованих - 14 098 осіб.

Крім того, повідомлялося, що «Лікарі без кордонів» у грудні почнуть випробування вакцини проти вірусу Ебола.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

27