Голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський 12 листопада видав розпорядження «Про проведення перевірки в відповідності з Законом України «Про очищення влади», повідомили ForUm'у у відділі взаємодії зі ЗМІ Секретаріату ЦВК.

Згідно з документом, у комісії буде проводитися перевірка достовірності відомостей стосовно застосування заборон, передбачених частинами третьою і четвертою статті 1 зазначеного Закону, щодо членів ЦВК, працівників Секретаріату комісії та Служби розпорядника Державного реєстру виборців.

Зазначена перевірка буде проходити в кілька етапів. Так, з 1 грудня до 28 лютого - щодо членів Центральної виборчої комісії. З 1 березня по 31 травня перевірці підлягають керівники Секретаріату ЦВК та Служби розпорядника Державного реєстру виборців, їх заступники, начальники управлінь, їх заступники, завідувачі самостійних відділів, їх заступники, Секретаріату та Служби розпорядника ДРВ. І нарешті з 1 червня по 30 вересня зазначені заходи будуть проводитися щодо завідувачів відділів у складі управлінь, завідувачів секторів, головних консультантів, головних спеціалістів, провідних спеціалістів Секретаріату комісії та Служби розпорядника ДРВ, а також працівників патронатної служби ЦВК.

Усі вищезгадані посадові особи в десятиденний строк з дня початку проведення відповідної перевірки повинні подати у відділ кадрової і режимної роботи та з питань державної служби Секретаріату Центральної виборчої комісії власноручно написану заяву про те, що до них застосовуються або не застосовуються заборони, визначені частинами третьою або четвертою статті 1 Закону України «Про очищення влади». А також - згода на проходження перевірки та оприлюднення відомостей про них у відповідності з цим Законом. У свою чергу, протягом трьох днів після отримання зазначеної заяви на офіційному сайті комісії буде розміщуватися інформація про початок проходження відповідною особою перевірки, копії її заяви і декларації (крім відомостей, які віднесені законом до інформації з обмеженим доступом).

Як повідомляв ForUm, в Україні під люстрацію підпали вже 317 чиновників.

Відповідно до Закону України «Про очищення влади» протягом листопада-грудня перевірять всіх посадових осіб, призначених Верховною Радою.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом