Депутати нижньої палати парламенту Таджикистану одноголосно підтримали новий законопроект, що строго регулює права та обов'язки організаторів і учасників мітингів і демонстрацій. Про це повідомляє ТАСС з посиланням на голову парламентського Комітету з оборони і безпеки Амиркула Азімова.

Згідно з повідомленням, у новий закон увійшли раніше прийняті поправки, згідно з якими «коктейль Молотова» прирівняний до вогнепальної зброї і застосування цієї запальної суміші тепер передбачає більш жорстке покарання. Крім цього, в числі поправок - заборона на носіння масок і балаклав мітингувальниками, а також заборона на участь в акціях іноземних громадян.

«Ми добре знаємо, до чого призвели сумнозвісні мітинги на душанбинских площах навесні 1992 року, - до хаосу, розгулу анархії, масових заворушень, що вилилося потім в п'ятирічну громадянську війну», - підкреслив Азімов, висловивши переконання, що «ані влада, ані сам народ Таджикистану більше не допустить тих трагічних подій».

Законопроект розгляне верхня палата парламенту, і, у разі його схвалення сенаторами, він буде направлений на підпис президента Таджикистану Емомалі Рахмона.

Як відомо, в Таджикистані в 1992 році стався збройний міжклановий внутрішньоетнічний конфлікт між прихильниками центральної влади і різними угрупованнями в особі Об'єднаної таджицької опозиції.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом