Сьогодні, 12 листопада, у Києві співробітники Державної служби з надзвичайних ситуацій врятували жінку під час пожежі в одній з квартир багатоповерхівки, розташованої по вулиці Данькевича, 8, повідомляє прес-служба ДержНС.

О 12:30 в оперативно-координаційний центр Головного управління ДержНС України в Києві надійшло повідомлення про пожежу, що виникла в одній з квартир на верхніх поверхах 22-поверхового будинку. За лічені хвилини на місце події прибув перший пожежно-рятувальний підрозділ. Оцінивши ситуацію, рятувальники передали підвищений ранг пожежі. Розвідка показала, що займання сталося на кухні квартири на 17-му поверсі. Пожежникам знадобилося всього 35 хвилин, щоб локалізувати вогонь і не допустити поширення вогню на інші приміщення та сусідні квартири.



Вже о 13:12 пожежу було повністю ліквідовано. У квартирі вигоріла кухня, через сильне задимлення були закопчені всі кімнати, а також балкони квартир з 16-го по двадцять перший поверх.

Під час пожежі вогнеборці врятували 40-річну мешканку квартири. Жінка отримала опіки рук та обличчя, коли намагалася самотужки загасити полум'я до прибуття пожежних. Потерпілу передали медикам, після чого направили в лікарню. Крім того, були госпіталізований хлопчик 4 років. Дитина проживала разом з батьками в квартирі, що знаходиться кількома поверхами вище, причини госпіталізації невідомі. Також під час пожежі рятувальники евакуювали 5 людей з сусідніх приміщень, серед яких три дитини.



На місці події працювало 11 одиниць основної та спеціальної техніки та 53 людини особового складу. За попередніми даними, причиною займання стало коротке замикання електропроводки в кондиціонері, проте остаточні причини встановить слідство.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

92