Вчора, 11 листопада, правоохоронці Харкова затримали чоловіка, який погрожував підірвати будівлі Держпрому та Харківської обласної ради, вимагаючи відновити пам'ятник Леніну, повідомляє ВЗГ ГУМВС України в Харківській області.

Близько 11:00 оператору служби «102» надійшов дзвінок від невідомого чоловіка, який заявив, що, якщо протягом декількох днів не буде відновлений пам'ятник Леніну, стануться вибухи в двох установах у центральній частині Харкова.

За названими адресами відразу ж виїхали керівники обласної та міської міліції, Дзержинського РВ, слідчо-оперативна група, експерти-криміналісти, працівники вибухотехнічної та кінологічної служб, співробітники УСБУ в Харківській області.

Ретельно оглянувши адмінбудівлі та прилеглі до них території, ніяких вибухових пристроїв працівники міліції не виявили. Того ж дня спільними зусиллями оперативних служб правоохоронцям вдалося вийти на слід зловмисника.

На момент скоєння злочину 63-річний пенсіонер перебував у стані алкогольного сп'яніння. Він зізнався, що його вчинок - просто невдалий жарт.

Слідчим відділом Дзержинського РВ відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 296 Кримінального кодексу України (Хуліганство). Чоловікові загрожує до п'яти років обмеження волі. Слідство триває.

Як раніше повідомляв ForUm, 28 вересня у Харкові, на площі Свободи, знесли пам'ятник Леніну. Мер міста Харкова Геннадій Кернес заявив, що харківська влада відновить пам'ятник на тому ж місці.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

29