Співробітники Служби безпеки України протягом останніх двох днів знешкодили дві диверсійні групи і викрили мережу інформаторів, що передавали членам незаконних збройних формувань відомості про сили АТО.

Про це повідомляє прес-центр відомства.

Так, в результаті спецоперації контррозвідки у Маріуполі Донецької області було викрито та затримано ватажка розвідувально-диверсійної групи з позивним Старий і трьох членів його групи.

За даними СБУ, диверсанти планували здійснити провокації з людськими жертвами на військових і стратегічних об'єктах регіону, в місцях масового скупчення людей.

«Зловмисники також намагалися створити в регіоні розвідувально-інформаційну мережу для збору і передачі НЗФ даних щодо дислокації і переміщення сил АТО, коригування їхнього вогню», - йдеться в повідомленні.

Під час обшуку помешкань затриманих вилучено схеми охорони об'єктів Маріупольського порту, а також список необхідного диверсантам озброєння.



Іншу розвідувально-диверсійну групу співробітники СБУ викрили в Рубіжному Луганської області. Контррозвідка затримала двох бійців батальйону «Привид», які прибули в місто, щоб вербувати місцевих жителів для вчинення терористичних актів у регіоні з використанням вибухівки та стрілецької зброї.



Крім того, затримано чотирьох осіб, які за завданням керівництва розвідувально-диверсійних підрозділів терористичної організації ДНР коригували вогонь НЗФ і повідомляли їм про дислокацію і переміщення сил АТО.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

27