НАК «Нафтогаз України» повернув ВАТ «Газпром» частину платежу за послуги з транзиту російського газу через територію України у вересні-жовтні 2014 року.

Про це в коментарі кореспондентові Forum'у повідомили в прес-службі НАК.

«Ми виставили рахунки за вересень і жовтень, оплату за рахунками ми собі залишили. За транзит «Газпром» розрахувався. Все «зайве» ми повернули назад», - повідомили в прес-службі.

У компанії зазначили, що провели перерахунок оплати за транзит газу, виходячи з ціни на російський газ для України 268,5 дол. за тис. кубометрів.

При цьому в прес-службі не змогли уточнити суму проведеного платежу.

Нагадаємо, за словами офіційного представника концерну Сергія Купріянова, ВАТ «Газпром» заплатив НАК «Нафтогаз України» за послуги з транзиту газу.

У «Газпромі» пояснили, що оплата транзиту російського газу через Україну спіткнулася об цінову суперечку двох країн: ставка транзиту прив'язана до ціни на газ, і, прийнявши певну ставку транзиту, сторона визнає певну ціну газу. А це обов'язково буде використане проти «Газпрому» в суді.

НАК «Нафтогаз України» підтвердила, що отримала від ВАТ «Газпром» платіж за послуги з транзиту російського газу через територію України.

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом