«Газпром» та уряд Молдови підписали доповнення до договору про постачання російського газу в республіку у 2015 році, згідно з яким контрактна ціна буде знижена до 332 доларів за тисячу кубометрів.

Договір на постачання газу в Молдову закінчився ще у 2011 році, ціна становила 374 долари. За контрактом у 2014 році кінцевим споживачам у країні надано близько трьох мільярдів кубометрів газу, а 19 мільярдів кубометрів проходять транзитом через Молдову і призначені для Туреччини, Болгарії, Албанії.

Крім того, сторони підписали доповнення до угоди про транзит блакитного палива через Молдову на Балкани, повідомляє РІА «Новости».

«Договори підписані на ринкових умовах. Ми сподіваємося, що молдовські партнери виконають всі умови доставки газу європейським споживачам. І не тільки Молдова, але й Україна, з якою ми нещодавно підписали угоди за участю представників Європейської комісії. Це дає нам надію, що Київ виконає свої зобов'язання», - заявив заступник голови правління «Газпрому» Олександр Медведєв.

Нагадаємо, в ніч на 31 жовтня у Брюсселі були підписані базові умови постачання російського газу Україні в листопаді-березні та умови реструктуризації наявної заборгованості, оформлені в тристоронньому протоколі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

23