Український військовослужбовець Надія Савченко, обвинувачена у причетності до вбивства російських журналістів під Луганськом, доставлена у Басманний суд Москви для участі в розгляді скарги на призначення їй стаціонарної психолого-психіатричної експертизи.

Як повідомляє «ТАСС», у зв'язку з цим засіданням у суді посилені заходи безпеки.

7 жовтня судове засідання було відкладено у зв'язку з тим, що обвинувачена на той момент вже була госпіталізована у Центр соціальної і судової психіатрії їм. В. П. Сербського для проведення експертизи і не могла бути доставлена до суду для особистої участі у розгляді скарги.

Тепер стаціонарна експертиза щодо Савченко завершена. За словами адвоката Марка Фейгіна, громадянку України визнали осудною.

Як раніше повідомляв ForUm, 31-річна українська льотчиця Надія Савченко воювала на сході України у складі добровольчого батальйону «Айдар» і в червні потрапила у полон до незаконних збройних формувань. 8 липня вона опинилася у воронезькому СІЗО. Савченко підозрюють у вбивстві російських журналістів ВГТРК Ігоря Корнелюка та Антона Волошина під Луганськом.

Савченко не визнає провину і заявляє, що була викрадена з території України.

27 жовтня Басманний суд міста Москви ухвалив рішення про продовження утримання під вартою українського військовослужбовця до 13 лютого 2015 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

23