Відміна непотрібних нормативних документів Міністерства оборони дозволила підписати за останні два тижні контракти на поставку техніки і озброєнь на 1 млрд гривень, заявив міністр оборони України Степан Полторак.

«Доручення Президента виконане - скасовано понад 100 наказів міністра оборони, близько 10 постанов Кабінету Міністрів, які в принципі ускладнювали прийняття рішень, прийняття на озброєння сучасної техніки та зброї. Це дозволило нам тільки за останні два тижні підписати контрактів на 1 млрд гривень на поставку нових зразків зброї, техніки. Ми можемо говорити, що будемо готові відбити напад», - сказав Полторак в ефірі телеканалу ICTV.

Що стосується бюджетного фінансування, то, за словами міністра, до кінця цього року грошима Збройні сили забезпечені, передає «Інтерфакс-Україна».

«На наступний рік ми пропонуємо уряду скласти довгострокову державну програму розвитку Збройних сил, де чітко визначена структура, порядок підготовки та стратегічні питання», - сказав міністр, додавши, що перший період планування розрахований на 3 роки.

«Я впевнений, що в цьому році цей довгостроковий документ вперше буде прийнятий», - додав Полторак.

Як раніше повідомляв ForUm, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що новий міністр оборони Степан Полторак зайнявся невідкладним переозброєнням армії.

Полторак очолив Міноборони 14 жовтня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом