У Херсонській області правоохоронці затримали злочинців, які розкрадали поховання осіб ромської національності. Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю обласного управління МВС.

Як розповіли в міліції, після надходження заяви про розкрадену могилу на кладовищі м. Каховка оперативники виявили ще кілька пошкоджених і розкрадених поховань.

Міліціонери встановили, що для доступу до кожного захоронення злочинці виривали тунель. Потім розбивали цегельну стінку, через отвір відкривали кришку труни і знімали з покійного прикраси. Зловмисники викрадали і здавали в ломбард не тільки ювелірні прикраси, але навіть золоті зуби покійних.

Для встановлення осіб злочинців оперативникам знадобилося кілька діб. Відпрацьовувалися раніше судимі за подібні злочини, проводились подвірні обходи, перевіряли ломбарди.

Після проведення оперативно-розшукових заходів під підозру потрапили двоє 21-річних місцевих мешканців, один з яких раніше був судимий за майнові злочини.

Зловмисники затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Наразі встановлено близько десяти епізодів їх злочинної діяльності.

«Відкриті кримінальні провадження за ч. 3 ст. 297 Кримінального кодексу України - «Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого». Санкція статті передбачає обмеження волі на строк від чотирьох до п'яти років або позбавлення волі на строк від чотирьох до семи років», - йдеться в повідомленні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом