У московському районі Кожухове в 2,2 рази перевищено допустимий вміст стиролу в повітрі, повідомляється на сайті Мосекомоніторингу.

Крім того, за даними автоматичної станції контролю забруднення атмосфери «Кожухово», вміст формальдегіду становить 1,6 пункту щодо гранично допустимої концентрації за добу.

У той же час на станції «Сухарьовська пл.» зафіксували збільшення концентрації оксиду азоту, при якому рекомендується не залишатися довго на відкритому повітрі.

Раніше 10 листопада москвичі повідомляли в соціальних мережах про різкий запах сірководню, який відчувається в різних районах міста. У МНС Москви, Greenpeace і Департаменті природокористування і охорони навколишнього середовища інтернет-виданню «Йод» розповіли, що про причини появи цього запаху інформації немає.

Між тим, в Мосекомоніторингу виданню повідомили про викид сірководню в результаті аварії на московському нафтопереробному заводі. У службі зазначили, що концентрація сірководню в повітрі перевищує допустимі норми в шість разів.

Пізніше керівник департаменту природокористування Антон Кульбачевський повідомив виданню M24.ru, що запах сірководню, який відчувають жителі столиці, не є небезпечним для їх здоров'я, і маски їм не потрібні.

«Зараз проводять заміри вмісту сірководню в повітрі. У нас багато версій. Зараз ми працюємо у всіх районах, з'ясовуємо причини аварій. До кінця дня мають бути готові результати», - пояснив він, відзначивши, що ситуація перебуває під його особистим контролем, повідомляє «Дождь».

У прес-службі МНС M24.ru розповіли, що взяли проби повітря о 13:45 за московським часом. Зараз їх аналізують, і поки не можна сказати, коли будуть готові результати.

У той же час доктор хімічних наук, засновник і керівник союзу «За хімічну безпеку» Лев Федоров розповів  «Дождю», що сірководень має подразнювальні властивості, і цієї речовини в повітрі, по ідеї, бути не повинно.

«З'являється при наявності активного нафтового виробництва. Перевищення - річ серйозна, в цьому повинні розбиратися органи», - пояснив Федоров.

Стирол - це речовина, що має подразнювальну, мутагенну та канцерогенну дію. При отруєнні стиролом у людини з'являються слабкість, нудота і запаморочення, також починають сльозитися очі. Велика концентрація стиролу в повітрі вражає центральну і периферичну нервову систему, а також систему кровотворення і травний тракт.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

74