У Москві на запасних коліях вже четверту добу без руху стоїть поїзд Сімферополь-Москва, в якому перебувають близько 80 працівників залізниці. Про це заявляє Кримська польова місія з прав людини (КПМ), повідомляє Радіо Свобода.

«У вагонах закінчилися запаси вугілля, закінчуються гроші на продукти, але залишити поїзд вони не можуть, так як матеріально відповідальні за майно», - повідомляють правозахисники.

За даними КПМ, керівництво залізниці не повідомляє про терміни відновлення руху і не приймає ніяких заходів щодо вирішення проблем, які виникли з тривалим простоєм поїзда.

Разом з тим начальник Кримської залізниці Андрій Каракулькін заявив, що провідники поїзда не підкорилися керівництву КЖД і відмовилися перевозити пасажирів з Москви до станції Білгород.

За його словами, провідники спільно з начальником поїзда відмовилися виконувати свої функціональні обов'язки. «Ці люди сидять в Москві, у своїх вагонах. Вони не захотіли їхати в бік України, відмовлялися робити додатковий рейс через порт «Кавказ». Вони почали вимагати, щоб їх відправляли як завгодно в Крим або давали додаткову заробітну плату. Начальник поїзда Досін випустив ситуацію з-під контролю. Це натуральний саботаж, бунт», - сказав Каракулькін, повідомляє «Кримінформ».

Начальник КЖД додав, що після повернення в Крим начальника поїзда його можуть чекати кадрові висновки.

Також він спростував інформацію про те, що провідники сидять без води, вугілля, продуктів, зазначивши, що на даний момент вони забезпечені всім необхідним. Сьогодні поїзд вирушить до Криму через Керченську переправу.

Нагадаємо, з 27 грудня день «Укрзалізниця» припинила залізничне сполучення з Кримом, а також скасувала міжнародні поїзди, що курсують на півострів. Поїзди кримського напрямку тепер будуть доїжджати до Новоолексіївки та Херсона.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

58