Кабінет міністрів України зобов'язав підприємства з 1 грудня 2014 року по 28 лютого 2015 року закуповувати газ виключно у Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України».

«Встановити, що з 1 грудня 2014 р. по 28 лютого 2015 р. промислові, енергогенеруючі та теплогенеруючі (в частині промислових обсягів газу) підприємства за переліком згідно з додатком зобов'язані здійснювати закупівлю природного газу виключно у гарантованого постачальника Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що закупівля природного газу у інших постачальників природного газу забороняється.

Згідно з постановою, газорозподільні та газотранспортні підприємства в період з 1 грудня 2014 р. по 28 лютого 2015 р. повинні здійснювати відповідно до законодавства транспортування природного газу промисловим, енергогенеруючим та теплогенеруючим (в частині промислових обсягів газу) підприємствам лише з ресурсів НАК «Нафтогаз України».

Оператор Єдиної газотранспортної системи України Кабмін у зазначений період також наказав «приймати відповідно до законодавства планові розподіли природного газу лише від Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» для промислових, енергогенеруючих та теплогенеруючих (в частині промислових обсягів газу) підприємств».

Антимонопольному комітету та Національній комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, рекомендується внести необхідні зміни у власні нормативно-правові акти з метою приведення їх у відповідність із постановою.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом