8 листопада ПАТ «Авдіївський коксохімічний завод», що входить у групу «Метінвест», зазнав масованого артилерійського обстрілу, повідомляє прес-служба компанії.

Внаслідок обстрілу були пошкоджені всі три високовольтні лінії, що живлять підприємство.

На даний момент фахівці АКХЗ працюють над порятунком основного технологічного обладнання.

Як повідомляється, в холодну погоду без обігріву кладка коксових печей почне швидко руйнуватися. Коксохіміки в терміновому порядку змогли підвести до батарей природний газ, щоб забезпечити необхідний температурний режим.

«У місцях пошкодження ліній електропередачі працюють енергетики ДТЕК. Сьогодні їм вдалося підключити один із трьох пошкоджених вводів, однак цього поки недостатньо для повноцінної роботи Авдіївського коксохімічного заводу», - йдеться в повідомленні.

У прес-службі також зазначили, що внаслідок останнього обстрілу є руйнування в залізничному цеху. Жертв і постраждалих серед робітників і співробітників підприємства немає.

Як повідомляв ForUm, 5 листопада ПАТ «Авдіївський коксохімічний завод», що входить у групу «Метінвест», зазнав мінометного обстрілу, в результаті якого були поранені співробітниця підприємства і працівник підрядної організації.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом