Прокурор Києва Сергій Юлдашев обіцяє належну реакцію щодо ряду злочинів, які скоюють у Києві представники різних добровольчих батальйонів. Про це йдеться в його заяві, повідомляє прес-служба столичної прокуратури.

«Я змушений сказати одну непопулярну річ. Давайте подивимося правді в очі: є герої і патріоти, а є тилові мародери у камуфляжі, які ходять по місту озброєні до зубів. Можливо, суспільство не готове це чути. Але ця проблема існує незалежно від нього. Будь-яка особа, яке з зони АТО прибуває в місто зі зброєю, є злочинцем. Особливо, коли такі люди об'єднуються і створюють групи», - зазначив він.

Юлдашев підкреслив, що він, як прокурор столиці, не залишить без належної реакції ряд злочинів, які скоюють у Києві представники різних батальйонів.

«Хотів би навести кілька цифр. Всього з початку року зареєстровано 557 кримінальних проваджень, пов'язаних з незаконним обігом вогнепальної та холодної зброї. Це в два з половиною рази більше, ніж у минулому. Майже половина з них (245) зареєстрована за останні чотири місяці. Виявлено та вилучено тисячі одиниць вогнепальної і холодної зброї - вибухівку, гранати і патрони. За той же період зафіксовано тільки на території столиці майже 30 фактів вчинення тяжких і особливо тяжких злочинів членами військових угруповань», - заявив прокурор.

За його словами, яскравий приклад, який у всіх на слуху, - захоплення вертолітного майданчика в центрі столиці представниками військового батальйону «Айдар». «Я вірю, що у них були добрі наміри, але такі методи - це самоуправство. Інакше і не назвеш. При всій повазі - ніхто не отримував карт-бланш на свавілля. Не можна неправовими методами будувати правову державу», - підкреслив він.

«Також хочу зазначити, що в Києві працює 17 тисяч співробітників міліції. Це абсолютно достатня кількість для підтримки правопорядку. Очевидно, проблема, яку нам усім разом необхідно вирішити, - це люди зі зброєю, які заполонили столицю. Я готовий до діалогу з усіма комбатами добровольчих батальйонів. Нам необхідно зупинити махновщину на вулицях Києва і створити єдиний центр для збереження правопорядку. Нам необхідно продумати механізми і зробити так, щоб зброя залишалася в зоні бойових дій, захищала державу від агресора, а не поширювалася по всій країні. Впевнений, що в цьому ми з вами союзники та однодумці», - йдеться в заяві прокурора міста Києва.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

26