Закон України «Про запобігання корупції» набуде чинності наприкінці квітня 2015 року. Про це повідомляє прес-служба Міністерства юстиції України, роз'яснюючи особливості введення в дію положень цього закону.

У міністерстві нагадали, що закон був ухвалений Верховною Радою 14 жовтня 2014 року.

«Відповідно до пункту 1 розділу XIII «Прикінцеві положення» Закону України «Про запобігання корупції» він набуває чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та вводиться в дію через шість місяців з дня набуття чинності. Цей закон був офіційно опублікований у виданні «Голос України» 25 жовтня 2014 року», - зазначили в прес-службі.

У зв'язку з цим, підкреслили у відомстві, положення закону, пов'язані з регулюванням суспільних відносин в антикорупційній сфері, будуть введені в дію 26 квітня 2015 року.

«Це правило поширюється і на пункт 3 про застосування законодавчих та інших нормативно-правових актів; пункт 4 про втрату чинності законами «Про засади запобігання і протидії корупції» та «Про правила етичної поведінки»; пункт 5 зазначеного розділу, яким передбачено ряд змін до законодавчих актів», - йдеться в повідомленні Мін'юсту.

Таким чином, до 26 квітня в Україні застосовуватимуться чинні на сьогодні, антикорупційні закони.

Нагадаємо, 14 жовтня Верховна Рада України ухвалила низку антикорупційних законів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

20