Для руху громадського транспорту на маршруті від житлового масиву Троєщина до Петрівки буде організована окрема смуга, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

«З метою поліпшення транспортного обслуговування житлового масиву Троєщина, підвищення ефективності роботи наземного пасажирського транспорту загального користування комунальне підприємство «Київпастранс» почало роботи з впровадження відокремленої смуги для руху громадського транспорту на Московському проспекті та Генерала Ватутіна на ділянці від перехрестя з вулицею Лайоша Гавро до Керченської площі», - йдеться в повідомленні.

На сьогодні проходить перший етап реалізації проекту - нанесення дорожньої розмітки та встановлення відповідних дорожніх знаків.

«Вже нанесена розмітка на ділянці від вулиці Лайоша Гавро до Московського мосту». - уточнили в прес-службі.

Другим етапом буде внесення комплексних змін до схеми організації дорожнього руху в районі транспортної розв'язки проспект Московський - проспект Оболонський, що передбачає розробку проектно-кошторисної документації.

«Троєщина - один із найбільш густонаселених районів Києва, тому важливо організувати перевезення пасажирів із цього мікрорайону на правий берег вранці та ввечері назад максимально швидко й комфортно. Один із варіантів нині доступного вирішення проблеми - це організація виділеної смуги з Троєщини до Петрівки. За нашими підрахунками, коли громадський транспорт буде використовувати виділену смугу, час пасажирів у дорозі скоротиться на 15-20%», - сказав генеральний директор «Київпастранс» Сергій Майзель.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом