Певні розбіжності між США і Росією щодо України зберігаються, сторони домовилися обмінятися частиною інформації про ситуацію на східному кордоні України і продовжити діалог.

Як повідомляє BBC Україна з посиланням на Reuters, про це державний секретар США Джон Керрі сказав у Пекіні після переговорів з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим.

«Обмежуся тим, що між нами зберігаються певні розбіжності щодо становища в Україні. Ми домовилися обмінятися частиною інформації, яку маємо в зв'язку з цим. Ми також домовилися продовжувати діалог», - сказав Керрі.

Він висловив сподівання на те, що перемир'я, досягнуте завдяки Мінським домовленостям, залишиться в силі.

Напередодні українська влада звинуватила РФ у тому, що кордон перетнула чергова колона російської військової техніки і військовослужбовців.

Як раніше повідомляв ForUm, обмежувальні заходи можуть бути зняті з Росії, якщо вона буде в повному обсязі виконувати Мінські домовленості.

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер не бачить на сьогодні причин для скасування санкцій щодо Росії.

Нагадаємо, що питання санкцій стосовно РФ буде розглянуте 17 листопада на засіданні Ради закордонних справ ЄС. США можуть посилити санкції проти Російської Федерації у зв'язку із визнанням РФ виборів, що відбулися 2 листопада в самопроголошених Донецькій та Луганській народних республіках.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

34