Закриття угоди з купівлі «Роснефтью» частки в норвезькій буровій компанії North Atlantic Drilling у її головної компанії Seadrill відкладається до кінця травня 2015 року. Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті NADL.

«NADL, Seadrill і «Роснефть» домовилися відкласти закриття угоди до кінця травня 2015 року. Обидві сторони зберігають прихильність угоді», - інформує NADL.

Раніше «Роснефть» розраховувала закрити угоду до кінця поточного року. Однак закриття угоди відкладається через запроваджені проти «Роснефти» санкції, передає ПРАЙМ.

Дві бурові установки NADL, що за контрактом з «Роснефтью» повинні були почати буріння свердловин наступного року, можуть бути спрямовані на інші проекти.

22 серпня «Роснефть», Seadrill і NADL підписали рамкову угоду, що закріплює довгострокове співробітництво у сфері реалізації проектів з надання нафтосервісних послуг. Документ передбачає придбання «Роснефтью» у Seadrill 30% акцій NADL шляхом обміну активів та інвестицій в статутний капітал компанії. Крім того, умови угоди передбачають можливість збільшення частки «Роснефти» в капіталі NADL в міру розвитку співпраці.

Seadrill - одна з найбільших компаній, що спеціалізуються на бурінні на шельфових нафтогазових родовищах. Вона належить мільярдерові норвезького походження Йону Фредріксену. Штаб-квартири компанії знаходяться в норвезькому Ставангері та на Бермудських островах.

North Atlantic Drilling - бурова компанія, що спеціалізується на діяльності в суворих кліматичних умовах в Північній Атлантиці. Акції компанії котируються на Нью-Йоркській фондовій біржі і Норвезькому позабіржовому ринку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

32