Співробітники Управління боротьби з організованою злочинністю затримали 30-річного раніше судимого чоловіка, причетного до пошкоджень банкоматів у Харкові та області.

Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю облуправління МВС.

«Останнім часом у Харкові почастішали випадки пошкоджень банкоматів, розташованих у житлових і промислових об'єктах, - розповів начальник УБОЗ ГУМВС України в області полковник міліції Володимир Колесник. - Найчастіше зловмисники використовували саморобні вибухові пристрої. Головний мотив скоєння цих злочинів - розкрадання грошових коштів».

Так, за останні три місяці було зареєстровано два такі злочини: у продуктовому магазині в Харкові, а також у Золочівській районній лікарні. Загалом зловмисники вкрали понад 500 тисяч гривень.

За фактами правопорушень слідчі відкрили кримінальні провадження за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка), ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

«У ході роботи з розкриття зазначених злочинів правоохоронці вийшли на слід 30-річного раніше судимого жителя Харківської області, який, за оперативною інформацією, діяв у складі злочинної групи, - зазначив Колесник. - На цей момент проводяться всі необхідні слідчі дії та оперативні заходи щодо встановлення всіх співучасників злочинів».

Тепер затриманий перебуває в ізоляторі тимчасового утримання. Йому загрожує покарання у вигляді тюремного ув'язнення на строк до 10 років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

28