Солдати армії Нігерії в штаті Йобе на північному сході країни розстріляли 16 осіб з числа мирних жителів за їхній можливий зв'язок з бойовиками ісламістського угруповання «Боко Харам».

Інцидент стався в районі Потіскум. Як повідомляється, у середу вдень солдати нігерійської армії заарештували 17 чоловіків біля однієї з мечетей району після завершення молитви.

Після цього солдати відвезли їх в невідомому напрямку. Через кілька годин тіла 16 осіб, що померли від вогнепальних поранень, були виявлені місцевими жителями в одному з моргів міста Потіскум.

Як заявив співробітник моргу, тіла чоловіків привезли солдати армії Нігерії. Доля ще одного чоловіка, який був імамом мечеті, невідома, повідомляє РІА «Новости».

За словами місцевих лідерів та жителів, чоловіків могли розстріляти за те, що всі вони належали до етносу канурі, вихідці якого складають основну частину членів угруповання «Боко Харам». Однак підтвердження того, що вбиті мирні жителі підтримували зв'язок з бойовиками, не надходило.

У Нігерії активно діє радикальне ісламістське угруповання «Боко Харам», члени якого виступають проти західної моделі освіти і добивається введення шаріату по всій країні. Угрупування стоїть за більшістю терактів, які регулярно відбуваються у країні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

24