Члени виборчкому 59 округу, які втекли, фальсифікували протоколи про результати виборів прямо в будівлі Дніпропетровської ОДА, заявили в прес-службі політичної партії «Опозиційний блок».

Сьогодні в ЗМІ було опубліковано листа СБУ, який доводить фальсифікацію протоколів про результати голосування в окрузі №59.

«Перший заступник глави СБУ Василь Грицак у відповідь на запит члена ЦВК Олександра Шелестова пише, що в ніч на 31 жовтня 9 із 13 членів комісії самовільно, без погодження з ЦВК, залишили приміщення комісії і поїхали в супроводі бійців 37 батальйону територіальної оборони ЗС України у Дніпропетровськ. При цьому з собою вони забрали всю документацію та печатку комісії.

Хочу звернути увагу, що підписів 9 членів ОВК достатньо, щоб підписати будь-який документ. Члени ОВК провели весь день у Дніпропетровській ОДА, щоб сфальсифікувати результати виборів в окрузі і узгодити їх із замовником - головою Дніпропетровської ОДА Ігорем Коломойським. А саме Коломойського представляє замком батальйону «Дніпро-2» Валентин Манько, який програв у цьому окрузі», - повідомили в партії.

За даними політсили, 59-й окружком припинив роботу, коли було підраховано понад 80% голосів в окрузі й стало очевидно, що перемогу тут здобув самовисуванець мер Курахового Сергій Сажко.

«Опозиційний блок» вимагає від Генпрокуратури та СБУ притягти до кримінальної відповідальності організаторів фальсифікації в окрузі, їхніх пособників, а також керівництво Дніпропетровської облдержадміністрації.

«Це безпрецедентний випадок в історії України, коли фальсифікація результатів виборів відбувалася прямо в будівлі обласної державної адміністрації. Вимагаємо негайно відновити роботу 59 окружкому й відновити чесні і справедливі результати виборів», - заявили в партії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

65