Жителі столиці в ході проведення місячника добровільної здачі нелегальної зброї здали в правоохоронні органи майже 30 кг нелегальної вибухівки, 240 одиниць вогнепальної зброї та понад 5 тисяч боєприпасів. Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУМВС в м. Києві.

«Громадяни добровільно здали в міліцію 240 одиниць вогнепальної зброї, серед якої 19 - нарізної армійського зразка, 29 - нарізної мисливської, 85 - гладкоствольної мисливської, 73 - холодної та 27 одиниць саморобної», - йдеться в повідомленні.

Крім того, за даними міліції, здано понад 5200 боєприпасів до різних видів зброї, близько 200 одиниць спеціальних засобів - газових пістолетів та револьверів, пристроїв для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями несмертельної дії, та 27 кілограмів вибухових речовин.

Згідно з повідомленням, певна кількість добровільно зданої зброї зараз реєструється за заявами громадян в їх особисте користування.

Як повідомляв ForUm, 1 жовтня в Києві стартував місячник добровільної здачі зброї.

Протягом жовтня громадяни України здали до міліції понад 4300 одиниць зброї, більшу частину якої становила гладкоствольна зброя, а також більше 800 одиниць нарізної зброї та майже 1800 спецзасобів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

24