Вибори показали, що саме Комуністична партія залишається провідною лівою силою України. Підгодовуваний олігархами «Блок лівих сил» за рівнем підтримки опинився в самому низу підсумкового протоколу ЦВК. Таку думку висловив політичний експерт, керівник центру «Третій сектор» Андрій Золотарьов.

«Зараз, коли Компартія тимчасово не представлена у Верховній Раді, багато маргінальних угрупованнь захочуть захопити лівий спектр політичного простору. Влада, швидше за все, зробить ставку на те, щоб роздрібнити ліве поле на декілька невеликих політичних проектів, пщо педалюють тематику «соціальної справедливості», - припустив Андрій Золотарьов.



Такі проекти, за його словами, очікувано будуть використовувати ліві ідеї і риторику: «Для чого це робиться? Влада хоче політично підстрахуватися на майбутнє. Вся справа в тому, що політика уряду: обвал гривні, заморожування зарплат і пенсій, підвищення цін на продукти харчування і комунальні послуги призведе до збільшення популярності лівих».

Втім, продовжив експерт, ті ж європейці вже сьогодні звертають увагу на закономірність повернення в парламент лівих.

Тому влада, на думку Андрія Золотарьова, однією рукою буде робити все, щоб будь-якими методами знищити Компартію, а іншою буде організовувати підміну комуністів на «ручних» лівих.

«Почалася інформаційна атака на лідера Компартії, і заяви персонажів на кшталт Присяжнюка і Зубчевського показують, що такий сценарій намагаються зараз реалізувати. Швидше за все, відоме сімейство земляків Президента намагається купити у нього для себе індульгенцію, показати йому свою потрібність і убезпечити себе від переслідувань. Благо чималі фінансові ресурси «святого сімейства» їм це дозволяють. Та й тушки політичних щурів сьогодні коштують дуже дешево, як на передноворічний розпродаж», - зазначив керівник центру «Третій сектор».

Головною ж проблемою сьогоднішньої української влади експерт бачить те, що вона в державі бачить велику годівницю, а не інструмент реалізації ідей і програм. «А звідси панічний страх реальної політичної конкуренції і бажання бачити як ліву опозицію провокаторів, здатних лише на словесну деструкцію олігархічної системи», - резюмував Андрій Золотарьов.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

86