Командиру роти №1 спецпідрозділу «Беркут» повідомлено про підозру за фактом незаконного затримання активістів Автомайдану.

Як повідомили ForUm'у в Управлінні по зв'язках з громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України, прокуратура Києва розслідує кримінальне провадження за ч. 2 ст. 365 КК України щодо перевищення службових повноважень 23 січня цього року співробітниками спецпідрозділу «Беркут», що супроводжувалося застосуванням насильства щодо активістів Автомайдану.

«Встановлено, що 23 січня 2014 року на вул. Щорса в місті Києві співробітники оперативної роти № 1 спецпідрозділу «Беркут» завдали тілесних ушкоджень зазначеним активістам. Після цього їх доставили до Дарницького райуправління міліції, де командиром роти №1 ПМ ВП «Беркут» складено рапорт про затримання зазначених осіб», - йдеться в повідомленні.

Крім того, в той же день співробітники рот № 1 і № 2 ПМОП «Беркут» при ГУ МВС України в Києві, перевищуючи повноваження, незаконно «затримали із застосуванням насильства і заподіянням тілесних ушкоджень» учасників громадського руху «Автомайдан» у Кріпосному провулку в Києві. Надалі вони були доставлені в Оболонське райуправління, де на них склали неправдиві рапорти про вчинення хуліганських дій.

За даними міліції, під час затримання зазначених громадян співробітники «Беркуту» також умисно пошкодили автомобілі потерпілих.

Як повідомляв ForUm, 23 січня міліція затримала в Києві 18 осіб, які нібито напали на автобуси спецпідрозділу «Беркут».

У МВС стверджували, що правопорушники кидали в бік міліціонерів каміння, в результаті чого одному співробітнику «Беркуту» заподіяні тілесні ушкодження.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

33