«Опозиційний блок» вимагає від влади припинити зловживання судовою системою і безглузду боротьбу за мандати, заявив один з лідерів політсили Олександр Вілкул.

«Центральна виборча комісія прийняла єдине правильне рішення - перерахувати бюлетені у зв'язку з тим, що протоколи окружної комісії були явно сфальсифіковані. Але злочинне угруповання, прикриваючись владними повноваженнями, за допомогою судів, вирішило позбавити людей результатів їх вибору», - наводить його слова прес-служба політсили.

За його словами, партія вимагає, щоб система несправедливих судів перестала впливати на вибори, щоб вона не відлякувала інвесторів, не заважала їм створювати нові робочі місця.

«Ми вимагаємо від влади припинити зловживання судовою системою і безглузду боротьбу за мандати. Влада зобов'язана негайно розпочати дії з порятунку економіки, забезпечення людей теплом і роботою», - сказав Вілкул під час мітингу проти фальсифікації виборів.

Сотні людей вийшли у Києві на мітинг під будівлю Вищого адміністративного суду України. Вони виступають проти того, що злочинне угруповання, фальсифікує вибори на 30-му і 50-му округах.

«Злочинці використовують рейдерську схему - незважаючи на те, що було рішення Центральної виборчої комісії про перерахунок голосів, у ніч з неділі на понеділок Київський апеляційний адміністративний суд приймає рішення про скасування рішення ЦВК», - заявив він.

Так, у 50-му окрузі (Донецька обл.) з перевагою більш ніж у 8 тисяч голосів переміг Герой України Леонід Байсаров. У ЦВК були надані протоколи всіх дільничних виборчих комісій, на підставі яких була зафіксована перемога Байсарова. Проте злочинці фальсифікували протокол окружної виборчої комісії та кількох дільничних виборчих комісій.

«На одній з дільниць за даними протоколу виборчої комісії у виборах взяло участь 300 виборців, а в електронну систему ЦВК були введені дані про підтримку провладного кандидата у кількості понад півтори тисячі голосів. Такі ж фальсифікації зафіксовані і на решті дільниць округу. За результатами розгляду порушень ЦВК прийняла рішення про перерахунок голосів на 16 округах», - зазначив політик.

В окрузі №30 (м. Дніпродзержинськ) за результатами, зафіксованими в протоколах дільничних виборчих комісій, переконливу перемогу з перевагою у дві тисячі голосів отримав самовисуванець Олег Захорольський. Проте вже в електронних протоколах, доставлених до ЦВК, на перше місце з перевагою в 67 голосів вийшов директор підприємства «Дніпроазот» Олександр Дубінін. Системний адміністратор окружної виборчої комісії, який вводив в електронну систему дані, які не відповідають результатам голосування, зафіксованим в протоколах з мокрими печатками, також є працівником «Дніпроазоту». ЦВК зобов'язав перерахувати результати на 5 дільницях, на яких було фальсифіковане введення даних у систему.

Проте рішення ЦВК по округах №30 і №50 досі не виконані. Після прийняття рішення Центрвиборчкому озброєні люди блокували будівлю окружної виборчої комісії, не даючи виконати рішення ЦВК.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом