Міністерство юстиції доручило Державній реєстраційній службі тимчасово заборонити доступ користувачів до державних реєстрів на території, підконтрольній самопроголошеним Донецькій і Луганській народним республікам.

Про це йдеться в наказі міністра юстиції від 30 жовтня.

Зазначено, що відповідні заходи застосовуються з метою забезпечення захисту прав і законних інтересів фізичних та юридичних осіб у зв'язку з ситуацією, що склалася в Донецькій і Луганській областях, передають «Українські новини».

Згідно з наказом державному підприємству «Інформаційний центр» Мін'юсту доручається до закінчення антитерористичної операції припинити доступ користувачів до реєстру обтяжень рухомого майна, реєстру речових прав на нерухоме майно, спадкового реєстру, єдиного реєстру виконавчих проваджень, реєстру актів цивільного стану громадян, єдиного держреєстру осіб, які вчинили корупційні правопорушення.

«Укрдержреєстру» доручається припинити доступ користувачів до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

Роботу реєстрів буде припинено на території Луганської області в Антрацитівському, Краснодонському, Лутугинському, Перевальському, Слов'яносербському, Свердловському, Станично-Луганському районах, у містах Алчевськ, Антрацит, Брянка, Кіровськ, Красний Луч, Краснодон, Луганськ, Первомайськ, Ровеньки, Свердловськ, Стаханів.

У Донецькій області реєстри будуть заблоковані в Амвросіївському, Мар'їнському, Новоазовському, Старобешівському, Тельманівському, Шахтарському, Ясинуватському районах, в містах Горлівка, Докучаєвськ, Донецьк, Жданівка, Кіровське, Макіївка, Єнакієве, Сніжне, Харцизьк, Ясинувата, Торез, Шахтарськ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

40