Фондові індекси України в середу вранці демонструють помірну негативну динаміку: індикатор «Української біржі» (УБ) до 11:30 кв просів на 0,48% - до 1085,7 пункту, індекс ПФТС - на 0,33%, до 424,21 пункту.

В індексі УБ вранці найбільше подешевшали папери «Донбасенерго» (-2,91%), Єнакіївського метзаводу (-1,14%) і «Мотор Січі» (-0,29%).

Дорожчали акції Авдіївського коксохімзаводу (+1,4%), Алчевського меткомбінату (+1,3%) та «Укрнафти» (+0,3%).

Серед індексних акцій ПФТС найгірша динаміка зафіксована за паперіами Харцизького трубного заводу (-6,96%), Північного ГЗК (-3,55%) та «Донбасенерго» (-3,54%).

Зі зростанням вартості торгувалися тільки папери Райффайзен Банку Аваль (+1,06%).

Як повідомили агентству «Інтерфакс-Україна» аналітики інвесткомпанії «КІНТО», суттєвих корпоративних новин українських емітентів в останні дні не було. Акції торгуються виходячи з даних попереднього періоду, загальних новин - політичних та економічних - виходячи з технічних міркувань, а також під впливом спекулятивної гри учасників ринку, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

На цьому тлі в середу на ринку ймовірний як позитивний, так і негативний тренд.

За словами аналітика онлайн брокера I-NVEST Сергія Гончаренка, з технічної точки зору, за індексом УБ якихось кардинальних змін не відбулося.

«Продавцям вдалося утримати індекс нижче рівня опору 1100 пунктів. У середу на ринку, найімовірніше, відновиться низхідна динаміка в рамках торговельного діапазону 1050-1100 пунктів», - вважає експерт.

Молодший аналітик інвесткомпанії «Аструм» Дарина Тимченко вважає, що причиною негативних настроїв на ринку є відновлення бойових дій на сході України. Крім того, у вівторок ввечері НАТО зафіксувало наближення військ Російської Федерації до українського кордону, що, найімовірніше, також знайде відображення в ринковій динаміці.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

37