У Києві працівники відділу державної служби боротьби з економічною злочинністю Святошинського районного управління міліції столиці викрили у хабарництві 24-річного державного виконавця. Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУМВС України в м. Києві.

Згідно з повідомленням, правоохоронці відреагували на заяву 35-річного громадянина про те, що в службовому кабінеті виконавчої служби району чиновник вимагав поділитися сумою 1500 гривень за відкриття виконавчого провадження.

Так, правоохоронці провели низку оперативно-розшукових заходів і «на гарячому» затримали посадовця у його службовому кабінеті під час одержання неправомірної вигоди.

У міліції підкреслили, що всі купюри, їхні серії та номер були переписані і зазначені в протоколі.

Відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України - «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою», санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Триває досудове розслідування.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

53