Президент України Петро Порошенко у ході телефонної розмови з Державним секретарем США Джоном Керрі заявив про прихильність мирному вирішенню конфлікту на Донбасі відповідно до Мінських домовленостей. Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

«Ми доклали дуже багато зусиль та часу для досягнення цих домовленостей, щоб дозволити їх відкинути», - цитує прес-служба Порошенка.

Крім цього, Президент запропонував відновити Женевський формат багатостороннього діалогу для мирного врегулювання ситуації на Донбасі на рівні міністрів закордонних справ.

Згідно з повідомленням, Порошенко також наголосив на важливості заяв з боку США про невизнання результатів і засудження виборів на Донбасі 2 листопада.

Своєю чергою, Керрі привітав Україну з проведенням вільних і демократичних виборів до Верховної Ради 26 жовтня, а також високо оцінив досягнення газових домовленостей у форматі Україна-ЄС-Росія.

Разом із тим, як повідомляє прес-служба, сторони обговорили деталі військово-технічної співпраці, а також питання візиту в Україну віце-президента США Джозефа Байдена, запланованого на 21 листопада.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом