В Україні у жовтні 2014 року було продано 5,891 тис. штук нових легкових автомобілів, що майже втричі менше, ніж у жовтні минулого року, однак на 1,4% більше, ніж у вересні поточного року. Про це йдеться в повідомленні прес-служби асоціації «Укравтопром».

Згідно з даними асоціації, лідером авторинку за зазначений період стала японська Toyota, яка охопила 12% ринку нових легкових автомобілів із показником 704 авто. На другому місці - вітчизняний ЗАЗ (корпорація Укравто), посів 7% ринку з показником 411 штук, повідомляє «Капітал».

Третє місце посіла французька Renault, яка охопила 6,7% вітчизняного ринку з показником 397 одиниць. Далі розташувалися німецький Volkswagen з 6,2% ринку та обсягом продажів 367 штук і південнокорейська Hyundai з результатом 360 авто, або 6,1% ринку.

«Незважаючи на те, що попит на нові легкові автомобілі порівняно з попереднім місяцем збільшився на 1,4%, ринок продемонстрував найгірший жовтневий результат за останні 14 років. Щодо жовтня минулого року попит на нові авто впав на 64%, або майже втричі», - зазначили в «Укравтопромі».

Нагадаємо, продажі нових легкових автомобілів в Україні у січні-вересні цього року впали на 54% порівняно з аналогічним періодом минулого року - до 76 799 штук.

Продажі нових автомобілів за підсумками 2013 року зайняли дві третини від загального обсягу первинного авторинку і склали 232,894 тис. одиниць. З них легкових автомобілів продано 213,3 тис. штук, комерційних - 16,4 тис., автобусів - 3,2 тис.

Асоціація автовиробників України «Укравтопром» створена у 1997 році. Засновниками «Укравтопрому» виступили понад 20 підприємств, серед яких провідні підприємства автомобілебудівної галузі України - ЗАЗ, ЛАЗ, «АвтоКрАЗ» та інші. На сьогодні членами асоціації є 18 великих підприємств вітчизняного автопрому.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом