Слідче управління Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Дніпропетровській області відкрило кримінальне провадження за фактом вчинення хуліганських дій щодо двох посадових осіб Криворізької міської ради та начальника комунального підприємства Кривого Рогу, повідомляє прес-служба прокуратури Дніпропетровської області.

«Встановлено, що 31 жовтня, в період з 12.15 до 14.00, біля будівлі Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду група в кількості 30 осіб схопила і по черзі силою помістила в сміттєвий контейнер начальника КП, двох посадових осіб Криворізької міської ради, закрила їх кришкою і утримувала деякий час в контейнері», - сказано в повідомленні.

За даним фактом міліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство, вчинене групою осіб), ч .2. ст.1 46 (незаконне позбавлення волі щодо двох або більше осіб) Кримінального кодексу України.

Оскільки на місці вчинення зазначеного правопорушення перебували кілька співробітників міліції і жодних заходів з припинення протиправних дій не вжили, щодо них також відкрито провадження за фактом службової недбалості ч. 1 ст. 367 ККУ.

Прокуратурою Дніпропетровської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом